Az oikotimes plagizálással vádolta meg Wolf Katit a "Szerelem miért múlsz" avagy "What about my dreams" című dallal kapcsolatban. Ezt "persze" az eurovíziós dalfesztivál döntője előtt tették és bár a kommentek száma elenyésző, de több médium átvette a "hírt".

Mi, mint az közismert erőteljesen a plagizálás ellen dolgozunk, de most kicsit meg fogok hasonulni. Bár az akkordmenet és a ritmika mutat hasonlóságokat, de a két dal közel sem ugyanaz. Marta Sanchez dalát véletlenül sem érzem slágernek, míg Katié egyértelműen az. Ráadásul a fent említett weboldal Marta Sances dalának refrénjét hasonlítja össze Wolf Kati számának refrén alapú "töltelék" kiállásával.

Összességében én azt mondom, hogy itt nem lopásról, maximum inspirációról van szó, ami az esetek nagy százalékában még csak nem is szándékos, csak a szerző szimplán hallott valamit pár nappal korábban....

Ez persze csak egy vélemény. Ahogy az itt lenni szokott mindenki döntse el maga.

Marta Sanches - Breathe in me (kérdéses rész 0,47-től)

 

Wolf Kati - What about my dreams (kérdéses rész 2,30-tól)

Szerző: Kopper Hunter  2011.05.17. 00:49 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://koppintok.blog.hu/api/trackback/id/tr742910012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tompysoft 2011.06.01. 17:39:33

azért érdekes, hogy wolfkatit pont magyarországon tiltatták le...

dotted-cloud · http://go-creative.gportal.hu 2011.06.09. 20:53:59

ennyi hasnolóságot bármelyik pop számban találok.
süti beállítások módosítása